Uw Multichannel Marketing Afdeling voor Farma

TOET ondersteunt farma bij online projecten

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je dacht dat de webbouwer de teksten op de site zou zetten maar dat bleek niet het geval. Of je webbouwer is niet in staat je te ondersteunen bij het ontwikkelen van content of het webbeheer op langere termijn. Wat je nog wel krijgt, is elk jaar flinke bedragen voor hostingkosten. Maar wat zijn dat eigenlijk en zijn die bedragen in deze tijd nog reëel?

De bedragen van hostingkosten die de meeste webbouwers rekenen, zijn zeker niet meer van deze tijd. Meestal werken webbouwers met eigen ontwikkelde CMS systemen en die ontwikkeling moet terugverdiend worden of het onderhoud is blijkbaar kostbaar. Tegenwoordig met een open source systeem als bijvoorbeeld WordPress betaal je niet meer dan 270 euro per jaar (!) aan hosting en dat is inclusief helpdesk. Het loont dus de moeite om je contracten eens tegen het licht te houden. Vind je het lastig een dergelijk contract te beoordelen? Dan kunnen wij dat ook voor je doen.

Server issues

Wat in het verleden nogal speelde was ‘veiligheid’ en ‘zekerheid’, de garantie dat de website online blijft staan, in het geval van problemen met de server waarop je website draait. Dit komt nagenoeg niet (meer) voor en stel dat het wel gebeurd, hoe erg is het dat je website een paar minuten offline staat? Staat dat in verhouding met wat je betaalt? TOET vindt het belangrijk dat je weet waarvoor je betaalt en dat het duidelijk is wat je daarvoor krijgt.

Wat kun je onder andere van ons verwachten:

  • wij bouwen de website
  • wij begeleiden de ontwikkeling van de website;
  • zijn intermediair tussen jou en de webbouwer;
  • zijn intermediair tussen jou en het hoofdkantoor;
  • overleggen over content;
  • redigeren en ontwikkelen content indien nodig;
  • plaatsen de content op de website;
  • leren jou ook zelf content te plaatsen;
  • onderhouden de website;

en we blijven meedenken over volgende stappen in je online strategie en de plaats van de website daarin. Kortom, wij ontzorgen jou op online gebied.  Op dit moment werk ik, Suzanne Torenvliet, als online projectleider voor verschillende farmaceuten en ondersteun ik online projectgroepen in contentplanning en contentontwikkeling. Maar ik ben ook aanspreekpunt voor internationale hoofdkantoren in verband met bijvoorbeeld de migratie van corporate websites.

Partnership

TOET heeft een partnership met WebGenerator in Almere, een eerlijke, meedenkende en betrouwbare webbouwer. Samen hebben we inmiddels zo’n vijftien websites ontwikkeld, waarvan acht voor de farmaceutische industrie. WebGenerator verzorgt de technische kant, TOET de inhoudelijke. Met vijftien jaar ervaring binnen de farmaceutische industrie weten TOET inmiddels wel hoe de hazen lopen. Wil je meer weten over de complete WebOplossing die we aanbieden aan farma?